Beijingul va închide din nou toate şcolile şi universităţile, după o revenire a cazurilor de Covid-19 în capitala chineză, a anunţat marţi seară Primăria, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descoperirea în cinci zile a 106 de bolnavi, având legături cu piaţa din oraş, a constituit un şoc pentru locuitori. Căci China eradicase coronavirusul prin carantină şi testări. 

Autorităţile au relaxat restricţiile în ultimele luni datorită ameliorării situaţiei: doar doi morţi de Covid-19 au fost înregistraţi la mijlocul lui aprilie în ţara unde virusul şi-a făcut apariţia la sfârşitul lui 2019. 

Dar, teama unui al doilea val epidemic la Beijing a determinat autorităţile locale să acţioneze. Primăria a lansat o campanie de depistare, a izolat zonele rezidenţiale şi a anunţat marţi noi măsuri. 

Autorităţile au solicitat celor 21 de milioane de locuitori să evite călătoriile "neesenţiale" în exteriorul frontierelor municipale.                

"Oricine trebuie să părăsească Beijingul va prezenta un certificat care să ateste un test negativ realizat în ultimele şapte zile", a avertizat Chen Bei, secretarul general adjunct al Primăriei. 

Cetăţenii din zonele clasate "cu risc mediu sau ridicat", adică cele mai afectate de Covid-19, au interdicţie de a părăsi oraşul, a precizat aceasta într-o conferinţă de presă. 

Primăria a anunţat, marţi, şi închiderea tuturor şcolilor. Universităţile vor trebui să-şi suspende cursurile. 

Ministerul Sănătăţii a anunţat marţi 27 de noi bolnavi la Beijing. În total, municipalitatea a izolat aproape 30 de zone rezidenţiale. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.