Autorităţile moldovene au transportat cadavrele celor patru cetăţeni români decedaţi după prăbuşirea elicopterului SMURD Iaşi în localitatea Haragîş, raionul Cantemir, la Centrul de Necropsie Legală din Chişinău, pentru autopsie. Procedura va fi efectuată în colaborare cu medicii legişti români de la Iaşi, înainte ca trupurile să fie transportate în ţară, scrie Publika.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, secretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Republica Moldova împreună cu o echipă de experţi români şi va vizita locul tragediei din raionul Cantemir. Apoi, delegaţia română va prelua trupurile neînsufleţite de la Centrul de Medicină Legală din Chişinău, pentru ca membrii echipajului SMURD să fie predaţi familiilor.

Este zi de doliu naţional în întreaga Republică Moldovă, iar premierul Pavel Filip a anunţat că va semna în cartea de condoleanţe deschisă de ambasada României în memoria victimelor accidentului.

De asemenea, toate drapelele de stat moldovene vor fi coborâte în bernă, iar preşedintele a anunţat un moment de reculegere în momoria celor patru cetăţeni români decedaţi.

Eelicopterul SMURD Iaşi a dispărut de pe radare joi, în jurul orei 14.13, în timp ce se îndrepta spre Cahul pentru a prelua un pacient. Autorităţile de la Chişinău au confirmat că elicopterul s-a prăbuşit şi că toate cele patru persoane aflate la bord şi-au pierdut viaţa.

Este vorba despre un medic şi un asistent de la Spitalul "Sfântu Spiridon" din Iaşi, Mihaela Dumea, respectiv Gabi Sandu, şi despre pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae, cei doi fiind angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie.

Ministerul român de Interne a anunţat că elicopterul prăbuşit, de tip EC 135, a fost fabricat 2014, iar ultima revizie a fost făcută în 2016. Aparatul de zbor a costat peste 5 milioane de euro şi era singurul din dotarea SMURD Iaşi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.