Corpul unei femei, dată dispărută în urma inundaţiilor dramatice care au însângerat vestul Germaniei în iulie, a fost găsit în oraşul olandez Rotterdam, la peste 300 de kilometri în aval, a anunţat vineri poliţia germană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Corpul a fost descoperit în urmă cu mai multe săptămâni, declară AFP un purtător de cuvânt al poliţiei germane, care precizează că analize ADN au condus la identificarea victimei.

Victma, luată de ape în urma unei revărsări bruşte a râului Ahr, pare că a ajuns în Rin, al cărui afluent este Ahr, şi apoi până la gurile fluviului, la Rotterdam.

Inundaţii în landurile germane Renania-Palatnat şi Renania de Nord-Westfalia s-au soldatcu 182 de morţi.

Două persoane rămân în ontnuare date dspărute.

Reconstrucţia este în curs în comune devastate, la trei luni de la catastrofă, însă numeroşi locuitori, care au pierdut totul, se află pe drumuri.

O anchetă cu privire la omor este în curs, în urma unor suspiciuni de neglijenţă care-o vizează pe unii oficialilocali, care nu ar fi alertat şi nu ar fi luat măsuri de precauţie înaintea acestor precipitaţii puternice.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.