Italia a anunţat că pe teritoriul ţării au fost confirmate 889 de cazuri de infectare cu Covid-19, dintre care 400 fără simptome, în timp ce în Spania numărul îmbolnăvirilor a depăşit 40.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Italia rămâne a treia cea mai afectată ţară din lume de coronavirusul descoperit la finalul anului trecut în oraşul Wuhan, după China şi Coreea de Sud. 

În ţara europeană au fost raportate şi 21 de decese. 

Scolile din trei regiuni cele mai afectate - Lombardia, Veneto şi Emilia Romagna - ar urma să rămână închise încă o săptămână. Majoritatea evenimentelor culturale şi sportive au fost anulate.

Sâmbătă, autorităţile spaniole au anunţat că au depistat patru noi cazuri în Ţara Bascilor, Insulele Baleare, Catalonia şi Madrid, astfel că numărul total al celor infectaţi a depăşit 40.

Oficialităţile au făcut din nou apel la calm. Suprasaturarea unităţilor sanitare poate afecta sistemul, astfel că oamenii sunt constant îndemnaţi să urmeze recomandările obişnuite de igienă sanitară şi să evite aglomaraţiile.

Cazurile confirmate în Spania nu sunt grave.

În China, epicentrul bolii Covid-19, controlarea coronavirusului continuă favorabil, spun autorităţile din ţara asiatică. Numărul deceselor este de puţin peste 2.830 din aproximativ 79.300 de cazuri de infectare.

Până pe 29 februarie, au fost înregistrate peste 84.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 56 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 880 de cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.920.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.