Numărul cazurilor active de infectare cu Covid-19 a ajuns în Spania la 30, cele mai noi fiind detectate în Sevilia, regiunile Madrid şi Aragon. Autorităţile avertizează oamenii că panica poate duce la blocarea sistemului sanitar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De la primul caz de îmbolnăvire reportat în Spania, la începutul lunii februarie, doi pacienţi - din La Gomera şi Mallorca - s-au vindecat. Restul cazurilor au fost detectate începând cu debutul acestei săptămâni. Majoritatea au legătură cu Italia.

Vineri au fost confirmate cinci noi cazuri în Sevilia şi câte unul în regiunile Madrid, un bărbat în vârstă de 66 de ani care nu a călătorit în nicio zonă de risc, şi o tânără din Aragon, care a fost recent în Italia. 

Autoritatea sanitară investighează noile cazuri. Oficialităţile au făcut apel la calm. Suprasaturarea unităţilor sanitare poate afecta sistemul, astfel că oamenii sunt constant îndemnaţi să urmeze recomandările obişnuite de igienă sanitară şi să evite aglomaraţiile.

Cazurile confirmate în Spania nu sunt grave.

În China, epicentrul bolii Covid-19, controlarea coronavirusului continuă favorabil, spun autorităţile din ţara asiatică. Numărul deceselor este de 2.788 din aproximativ 78.500 de cazuri de infectare.

Până pe 28 februarie, au fost înregistrate peste 82.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirusul depistat la finalul anului trecut în China este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în două luni, în 50 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 650 de cazuri confirmate.

Numărul deceselor la nivel global a depăşit 2.810.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.