China a anunţat joi că nu a mai înregistrat niciun caz de contaminare de origine locală, o premieră de la debutul epidemiei, dar autorităţile sanitare au numărat 34 de cazuri importate, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest număr de persoane contaminate care vin din străinătate reprezintă chiar un record, a indicat Ministerul Sănătăţii. Este vorba în mare parte de chinezi care se reîntorc în ţară şi care au Covid-19.  

Noile cazuri importate au fost înregistrate la Beijing (21), în provincia meridională Guangdong (9), la Shanghai (2) şi în provinciile  Heilongjiang (nord-est, 1 caz) şi Zhejiang (est, 1 caz).

În total, numărul lor se ridică la 189 în cea mai afectată ţară din lume din cauza acestui virus. 

Pentru a evita ca aceste persoane să nu răspândească boala, autorităţile au impus carantina tuturor celor care sosesc pe teritoriul chinez. 

La Beijing, oamenii au fost plasaţi în carantină în hoteluri. Cei care sunt singuri, cu vârsta de peste 70 de ani, minorii şi femeile însărcinate pot rămâne la domiciliu. 

În raport cu situaţia de la mijlocul lunii februarie, atunci când noile contaminări de ordinul miilor erau anunţate zilnic, infectarea a fost practic stopată în ţară.       

China a înregistrat în total 80.928 de cazuri, dintre care 70.420 de persane sunt vindecate (adică 87%).

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi 8 noi decese în ultimele 24 de ore, numărul total fiind de 3.245. 

Italia este ameninţată să depăşească acest număr, ea înregistrând miercuri seară 2.978 de decese, dintre care 475 într-o singură zi.             

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.