Spania a anunţat că, în decurs de 36 de ore, au fost depistate nouă cazuri de Covid-19 contagioase, patru în Tenerife, două în Madrid, două în Catalonia şi unul în Castellón, informează televiziunea publică spaniolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi cei infectaţi au călătorit recent în Italia.

În Tenerife, un hotel cu aproximativ 700 de oameni este supervizat de autorităţi. Cei patru infectaţi descoperiţi aici sunt cetăţeni italieni. Ei sunt internaţi.

Pacienţii din Madrid prezintă simptome uşoare, la fel şi cei din Catalonia (aici sunt 12 cazuri în studiu). 

În Castellón este vorba despre un bucătar care a fost recent la Milano. Nici el nu prezintă simptome severe.

Un german care a fost internat în insula La Gomera la începutul lunii a fost externat, la fel şi britanicul testat pozitiv în Palma de Mallorca.

În total, în Spania au fost depistate 11 cazuri.

Miercuri au mai anunţat noi cazuri Grecia şi Franţa, dar şi Brazilia.

Brazilia este prima ţară din America de Sud care confirmă prezenţa bolii. Autorităţile de aici au anunţat că au detectat ceea ce ar putea fi un prim caz, însă analize suplimentare sunt în curs.

Până pe 26 februarie, au fost înregistrate peste 80.000 de cazuri de infectare în lume.

Gripa provocată de coronavirus este foarte contagioasă, însă rata mortalităţii este scăzută: de 0,7%, în afara oraşului Wuhan (epicentrul epidemiei), şi de 2-4% în Wuhan.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.