Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane de contaminări cu noul coronavirus, iar India este a treia cea mai afectată ţară din lume, cu peste 1 milion de cazuri de infectare, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În mai puţin de o lună, în Brazilia - cea mai populată ţară sud-americană (cu 210 milioane de locuitori) - au fost înregistrate 1 milion de îmbolnăviri, iar semnele că rata de contaminare scade sunt puţine.

După ce Statele Unite au anunţat un total de peste 3,57 milioane de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore Brazilia a depăşit pragul de 2 milioane.

Preşedintele Jair Bolsonaro, diagnosticat cu Covid-19, a minimalizat continuu riscurile şi a luptat împotriva măsurilor de distanţare fizică.

Mai mult de 76.600 de oameni au murit în Brazilia din cauza coronavirusului şi este crezut că numărul real e mai mare.

A treia cea mai afectată ţară din lume este India - ţară cu 1,35 miliarde de locuitori -, care a depăşit, în ultimele 24 de ore, pragul de 1 milion de contaminări, relatează presa locală.

Site-ul Ministerului indian al Sănătăţii nu a publicat încă noile numere.

Potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, mai mult de 25.600 de indieni şi-au pierdut viaţa din cauza Covid-19.

La nivel mondial, de la depistarea noului coronavirus în China la finalul anului trecut, au fost înregistrate 13,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 589.900 de decese asociate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.