Franţa trebuie să organizeze întoarcerea a 130.000 de cetăţeni blocaţi în străinătate de pandemia de Covid-19, a estimat vineri ministrul francez al Afacerilor externe, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cea mai dificilă problemă o reprezintă cei care sunt în trecere prin străinătate, în general în vacanţă şi care sunt în număr de 130.000 pe tot globul", a declarat Jean-Yves Le Drian pentru radio France Info.

"Principiul de bază este că pe cei 130.000 vrem să-i aducem acasă", a adăugat el. 

Senegal, peru, Emiratele Arabe Unite, Maroc, Turcia, numeroase ţări şi-au suspendat legăturile aeriene cu Franţa, una dintre cele mai afectate în Europa de coronavirus, după Italia şi Spania. 

Jean-Yves Le Drian a asigurat că vrea să-i aducă pe francezi acasă "cât mai repede posibil", "în următoarele zile", prin intermediul "zborurilor comerciale peciale" pe care companiile aeriene sunt pe care cale să le realizeze în acord cu ţările în cauză. El a făcut din nou apel la "sânge rece" şi "răbdare". 

Măsura îi priveşte pe francezii aflaţi în vacanţă în străinătate sau în călătorii de afaceri. Cei trei milioane de cetăţeni francezi din străinătate sunt rugaţi să rămână acasă din cauza "urgenţei sanitare", a mai spus ministrul.         

În ceea ce priveşte marocul, una dintre destinaţiile preferate de francezi, 17.000 din 20.000 de cetăţeni au fost deja repatriaţi de o săptămână, a precizat Le Drian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.