Coreea de Nord ar putea efectua un test nuclear între ceremonia de învestire a preşedintelui ales sud-coreean Yoon Suk-yeol, care are loc marţi, şi vizita preşedintelui american Joe Biden la Seul la sfârşitul lunii mai, a declarat şeful serviciilor sud-coreene de informaţii (NIS), Park Jie-won. Testul ar putea ameninţa atât Coreea de Sud, cât şi Japonia, a mai afirmat Park Jie-won, potrivit agenţiei de presă Yonhap, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dacă Coreea de Nord va proiecta focoase nucleare de dimensiuni mai mici şi mai uşoare, rachetele cu rază scurtă de acţiune pot fi echipate şi cu focoase nucleare.

De asemenea, potenţialul test nuclear este perceput ca având o importanţă fundamentală, deoarece ar putea ameninţa atât Coreea de Sud, cât şi Japonia, a declarat Park Jie-won pentru agenţia de presă Yonhap într-un apel telefonic.

Coreea de Nord a lansat sâmbătă o rachetă balistică de tip mare-sol spre est, au declarat şefii militari ai Coreei de Sud, potrivit lefigaro.fr.

"Armata noastră a detectat în jurul orei 14.07 (05.07 GMT) că o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune suspectată a fi un SLBM a fost trasă din marea de lângă Sinpo, Hamgyong”, a precizat Statul Major într-un comunicat.

Lansarea în Marea Japoniei este cea de-a 15-a demonstraţie de forţă a naţiunii cu arme nucleare în acest an. Vine la trei zile după lansarea unei alte rachete, pe care Seul şi Tokyo au descris-o drept o rachetă balistică, dar presa de stat nord-coreeană, care de obicei relatează cu privire la testele de arme, nu a menţionat nimic.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.