Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că Nordul a acceptat propunerea sa de a organiza discuţii la nivel înalt inter-coreene săptămâna viitoare, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Unificării a transmis într-o comunicat că discuţiile vor avea loc joi.

Coreea de Sud a propus ca întâlnirea să aibă loc în satul neutru Panmunjom în Zona Coreeană Demilitarizată.

Coreea de Nord a anunţat că va fi reprezentată de o delegaţie formată din trei membri, care va fi condusă de Ri Son Kwon, preşedintele Comitetului pentru Reunificarea Paşnică a Patriei.

De cealaltă parte, delegaţia Coreei de Sud va fi compusă tot din trei membri şi va fi condusă de ministrul Unificării, Cho Myoung-gyon.

Anunţul vine la o zi după ce preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a vorbit despre posibilitatea unei alte întâlniri, între SUA, Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Moon a precizat că negocierile continuă înainte de „discuţiile istorice” programate pentru luna viitoare cu liderul nord-coreean Kim Jong-un. Moon se va întâlni cu Kim în aprilie şi va fi pentru prima oară când un lider nord-coreean se va întâlni public cu un şef de stat străin.

„Prin aceste discuţii şi prin discuţii viitoare, trebuie să rezolvăm problemele armelor nucleare de pe peninsula coreeană. Este necesar să facem posibilă convieţuirea paşnică a celor două Corei”, a declarat Moon.

Întâlnirea dintre Moon şi Kim ar urma să aibă loc înaintea unei posibile întâlniri dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean, care ar urma să aibă loc la sfârşitul lui mai.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.