Cinci trupuri neînsufleţite ale unor persoane care au rămas blocate sub un tunel scufundat de ploile abundente din centrul Coreei de Sud au fost scoase duminică, au anunţat autorităţile de salvare, ridicând la 31 numărul morţilor în urma zilelor de ploi torenţiale care au lovit ţara, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele cinci persoane au fost găsite într-un autobuz care a fost scufundat într-un pasaj subteran inundat din Cheongju sâmbătă, după ce salvatorii au început operaţiunile de căutare subacvatică duminică dimineaţa devreme, au declarat autorităţile.

Ministerul de Interne şi al Siguranţei a anunţat anterior că 26 de persoane au murit şi 10 erau date dispărute până la ora 6 dimineaţa (21.00 GMT sâmbătă), în timp ce ploile abundente au provocat alunecări de teren şi inundaţii în întreaga ţară, iar evacuarea a cuprins 7.540 de persoane.

Victimele din tunelul inundat nu au fost incluse în datele ministerului, deoarece nu a fost imediat clar câte persoane şi maşini au fost prinse sub apă.

"Ne concentrăm pe operaţiunea de căutare, deoarece este posibil să fie mai multe persoane acolo", a declarat reporterilor Seo Jeong-il, şeful secţiei de pompieri din vestul Cheongju.

Preşedintele Yoon Suk Yeol, aflat în prezent într-o călătorie în străinătate, i-a ordonat premierului Han Duck-soo să mobilizeze toate resursele disponibile pentru a minimiza numărul victimelor, a declarat biroul său, în timp ce duminică erau aşteptate alte ploi puternice în peninsula coreeană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.