Armata Coreei de Sud a anunţat că a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid pentru prima dată miercuri, un pas despre care susţine că va facilita lansarea ulterioară a unei constelaţii de sateliţi pentru a monitoriza mai bine ameninţările precum Coreea de Nord, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea rachetei cu combustibil solid este primul test de acest fel de când Coreea de Sud şi Statele Unite au convenit anul trecut să pună capăt restricţiilor asupra dezvoltării rachetelor balistice de către Coreea de Sud şi are loc la mai puţin de o săptămână după ce Coreea de Nord a efectuat cel mai mare test de rachetă de până acum.

”Succesul testării acestui vehicul de lansare spaţială cu propulsie solidă este o etapă importantă în consolidarea puterii de apărare a câmpului spaţial independent de supraveghere şi recunoaştere al armatei noastre într-un moment foarte critic”, a comunicat Ministerul Apărării Naţionale, citând testarea de săptămâna trecută a rachetei balistice intercontinentale (ICBM) de către Coreea de Nord.

Ministrul Apărării al Coreei de Sud a observat lansarea rachetei, care a fost dezvoltată cu ”tehnologie coreeană pură”, se arată în comunicat.

În octombrie, Coreea de Sud a realizat lansarea de probă a primei rachete cu combustibil lichid, Nuri. Acesta a fost prima rachetă fabricată în ţară. Nuri a decolat, dar nu a reuşit să plaseze complet pe orbită un satelit ”fals”, însă a reprezentat un salt major pentru planurile ambiţioase ale ţării de a intra în clubul naţiunilor spaţiale avansate.

Spre deosebire de designul cu propulsie lichidă al lui Nuri, lansarea unei rachete cu propulsie solidă, precum cea testată miercuri, ar fi mai simplă, mai puţin costisitor de dezvoltat şi de fabricat, dar şi mai rapid de lansat, se mai precizează în comunicat.

Testul de miercuri a verificat motorul mare cu combustibil solid, separarea carenajului, separarea treptelor şi tehnologia de control al atitudinii în faza superioară, care sunt tehnologii esenţiale pentru vehiculele de lansare spaţială, se adaugă în comunicat.

Ministerul a mai informat că intenţionează să folosească racheta pentru a plasa un satelit mic sau un număr de sateliţi extrem de mici pe orbita joasă a Pământului în viitor şi să transfere ulterior unele tehnologii către sectorul privat pentru a revitaliza industria spaţială din Coreea de Sud.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.