Coreea de Nord a anunţat, luni, că a dezvoltat un nou sistem de control pentru lansatoarele multiple de rachete, despre care consideră că îi va îmbunătăţi semnificativ capacităţile de apărare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, Academia de Ştiinţe ale Apărării din Pyongyang a efectuat cu succes un "test de control balistic asupra obuzelor de 240 mm lansate de un lansator de rachete multiple", în scopul de a dezvolta un "sistem de control" pentru acest tip de armament, a relatat agenţia oficială de presă KCNA.

Noul lansator de rachete va fi "reevaluat", iar rolul său ar trebui să fie sporit pe câmpul de luptă, a precizat KCNA.

Tensiuni cu cei din Coreea de Sud

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a desemnat în acest an Coreea de Sud drept "principalul său inamic", a închis agenţiile dedicate reunificării şi a ameninţat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a reiterat vineri că Pyongyangul nu va ezita să " termine" Coreea de Sud în cazul unui atac, descriind Seulul drept "principala sa naţiune ostilă şi duşmanul său neschimbat".

În ianuarie, Coreea de Nord a efectuat tiruri de artilerie cu muniţie reală în apropierea a două insule aflate la graniţa cu Coreea de Sud, care a dat ordin de evacuare a locuitorilor şi a răspuns cu exerciţii de artilerie.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a promis un răspuns ferm în cazul unui atac al Pyongyangului, cerând armatei sale să "acţioneze mai întâi, să raporteze mai târziu" în caz de provocare. Liderul sud-coreean a intensificat cooperarea în domeniul apărării cu SUA şi Japonia de la venirea la putere în 2022, inclusiv prin extinderea exerciţiilor comune, pentru a contracara ameninţările tot mai mari din partea Pyongyangului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.