Nord-coreenii îşi aleg duminică un nou Parlament, procesul fiind o formalitate deoarece există un singur învingător, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Formaţiunea lui Kim Jong Un, Partidul muncitorilor de la putere, care conduce cu mână de fier Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC), numele oficial al ţării. 

La fiecare cinci ani au loc alegeri legislative pentru desemnarea membrilor Adunării Supreme a Poporului, Parlamentul nord-coreean. 

Conform unuia dintre sloganurile preferate de Phenian, "uniţi în acelaşi spirit", buletinele de vot nu conţin decât un singur nume pe circumscripţie, aprobat în prealabil. Electorii votează cu "da" şi "nu". 

Portretele tatălui şi bunicului celui mai puternic om din Phenian, Kim Jong II şi Kim IISung, tronează la loc de cinste în secţiile de votare. 

În timpul ultimelor alegeri în 2014, rata de participare a crescut la 99,97%, potrivit agenţiei oficiale KCNA. Doar cei care se aflau în străinătate sau "munceau pe mare" nu au luat parte la scrutin. Candidaţii au obţinut 100% din voturile din circumscripţia lor, un rezultat neegalat nicăieri în lume. 

"În societatea noastră, poporul este adunat în jurul liderului suprem în acelaşi spirit", a spus pentru AFP Ko Kyong Hak, muncitor în uzina de cabluri din Phenian. "A participa la scrutin este obligatoriu", a subliniat el, "şi nimeni nu respinge candidaţii". 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.