Coreea de Nord nu a răspuns, sâmbătă, la apelurile telefonice ale Coreei de Sud prin intermediul liniei militare intercoreene pentru a doua zi consecutiv, au declarat oficialii militari de la Seul, citaţi de agenţia Yonhap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nordul nu a răspuns la apelurile regulate de dimineaţa şi după-amiaza dintre cele două părţi, au spus oficialii, după ce apelurile zilnice prin linia militară şi un alt canal de legătură transfrontalier au rămas fără răspuns în ziua precedentă.

Cele două Corei au de obicei apeluri telefonice de două ori pe zi, folosind canalul biroului comun de legătură şi canalul lor militar. În timp ce canalul biroului de legătură funcţionează numai în zilele lucrătoare, canalul militar efectuează apeluri şi în weekend.

„Nu se fac apeluri regulate din cauza unui motiv nespecificat din partea nordului”, a spus un oficial militar. „Vom monitoriza situaţia, lăsând deschise toate posibilităţile, inclusiv o problemă (tehnică) pe linia Nordului”.

Informaţie vine pe fondul tensiunilor crescute din Peninsula Coreeană, ca urmare a recentelor teste de arme ale Coreei de Nord, în semn de protest faţă de exerciţiile militare comune dintre Coreea de Sud şi Statele Unite.

Apelurile telefonice zilnice prin canalele de comunicare intercoreene au rămas anterior fără răspuns din motive tehnice. În iunie anul trecut, Phenianul nu a răspuns la un apel obişnuit la linia de asistenţă telefonică aparent din cauza unor probleme tehnice cauzate de ploile abundente.

În iulie 2021, Nordul a restabilit linia telefonică inter-coreeană, la aproximativ un an după ce a întrerupt canalul de contact în semn de protest împotriva campaniilor de pliante ale activiştilor de la Seul care criticau Phenianul. Linia de legătură a fost din nou întreruptă în luna august a aceluiaşi an şi restabilită mai târziu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.