Coreea de Nord a lansatt marţi dimineaţa o rachetă, din apropiere de Phenian, care a survolat nordul Japoniei, au anunţat guvernele sud-coreean şi japonez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit televiziunii japoneze NHK, racheta s-a rupt în trei bucăţi şi a căzut la 1.180 de kilometri est de Insula Hokkaido.

Acest tir de rachetă a reprezentat o ameninţare gravă la adresa Japoniei, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, potrivit DPA.

Guvernul japonez a îndemnat populaţia din zonă, prin intermediul sistemului de alertă J-Alert, să ia măsuri de precauţie.

Armata japoneză nu a încercat să doboare racheta, care a survolat teritoriul japonez în jurul orei locale 6.06 (0.06, ora României).

Statul Major sud-coreean a anunţat că proiectilul a fost tras din regiunea Sunan, în apropiere de Phenian, imediat înainte de ora locală 6.00 (0.00, ora României).

Pentagonul a confirmat că tirul nord-coreean a survolat Japonia

”Racheta lansată de Coreea de Nord a survolat Japonia”, a declarat un purtător de cuvânt al Forţelor terestre (US Army), colonelul Rob Manning, citat de CNN.

”Evaluăm această lansare”, a adăugat el.

Phenianul a lansat sâmbătă trei rachete cu rază scurtă de acţiune din provincia Kangwon.

Preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter o ”fotografie divulgată” care surprinde tirul nord-coreean de marţi.

Tensiunile între Coreea de Nord şi Statele Unite au scăzut după săptămâni de ameninţări.

Liderul nord-coreean  Kim Jong-un a ameninţat că va lansa rachete în mare, în apropiere de Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, iar preşedintele american Donald Trump a avertizat Phenianul cu ”focul şi furia” în cazul în care ameninţă Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.