Coreea de Nord a organizat duminică o ceremonie pentru a sărbători finalizarea a 10.000 de noi apartamente moderne în districtul Hwasong nou construit din Phenian, anunţă agenţia de stat KCNA, citată de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul Kim Jong Un a participat la ceremonie, precum şi un număr de înalţi oficiali guvernamentali, inclusiv Kim Tok Hun, premierul cabinetului.

Ceremonia vine la două luni după ce Kim a început în februarie un alt proiect de locuinţe care a fost descris de KCNA drept „o altă stradă luxoasă a socialismului plină de fericirea oamenilor”.



În 2021, Coreea de Nord a anunţat planuri de a construi 50.000 de apartamente noi în capitală pe parcursul a cinci ani.



De atunci, Coreea de Nord a declarat că a continuat cu o serie de proiecte de construcţie, dintre care unele sunt încă în desfăşurare, pe fondul suspiciunilor străine cu privire la penuria de alimente.

Kim a spus că proiectul de locuinţe este un plan extrem de preţuit, care este promovat ca o „prioritate supremă” de către Partidul Muncitorilor din Coreea şi de către stat şi şi-a reafirmat ideea de a face din Phenian un oraş „renumit în întreaga lume”, potrivit KCNA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.