Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost prezent la o întâlnire a oficialilor partidului de guvernământ pentru a discuta despre îmbunătăţirea economiei ţării şi a sectorului agricol, a informat, luni, presa de stat, în contextul în care temerile legate de penuria de alimente şi de o criză umanitară sunt tot mai mari, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţii internaţionali spun că insecuritatea alimentară a devenit tot mai mare în naţiunea izolată pe fondul sancţiunilor şi a blocajelor cauzate de COVID-19.

Kim a supravegheat, duminică, cea de-a şaptea şedinţă plenară extinsă a celui de-al 8-lea Comitet Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, în timp ce a analizat proiectele de dezvoltare rurală, a informat agenţia de ştiri de stat KCNA.

În prima zi, adunarea a aprobat punctele de pe ordinea de zi, a raportat KCNA, oferind în acelaşi timp doar câteva detalii. Întâlnirea este în desfăşurare, a adăugat agenţia.

Anunţând întâlnirea, KCNA a spus că „o sarcină foarte importantă şi urgentă este stabilirea strategiei corecte pentru dezvoltarea agriculturii”.



Situaţia alimentară nord-coreeană pare să se fi deteriorat, a anunţat Coreea de Sud în această lună, oficialii de la Seul subliniind că întâlnirea este o recunoaştere de facto a penuriei grave.

Luna trecută, programul american 38 North, care monitorizează Coreea de Nord, a anunţat, într-un raport, că „disponibilitatea alimentelor a scăzut probabil sub minimul strict în ceea ce priveşte nevoile umane”, insecuritatea alimentară fiind la cel mai grav nivel de la foametea din anii 1990.

Coreea de Nord se află sub sancţiuni internaţionale stricte pentru programele sale de arme nucleare şi rachete balistice, iar în ultimii ani, comerţul său limitat la frontieră a fost practic sufocat de blocaje autoimpuse menite să prevină COVID-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.