Coreea de Nord a testat cu succes o rachetă hipersonică, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, o a doua lansare de acest tip în mai puţin de o săptămână, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Racheta era dotată cu o ”ogivă planoare hipersonică (...) şi a atins cu precizie o ţintă (situată) la (o distanţă de) 1.000 de kilometri”, potrivit KCNA.

Acest test a ”confirmat o dată în plus” ”excelenta manevrabilitate a unităţii de luptă hipersonice”, subliniază agenţia.

Imagini postat online pe site-ul Rodong Sinmun, oficiosul Partidului Muncitorilor (unic), arată un tir de rachetă, în zori, sub privirile dictatorului Kim Jong Un, înconjurat de bărbaţi în uniformă militară.

Apărarea sud-coreeană a apreciat că acest tir a atins o viteză hipersonică şi atestă în mod clar un ”progres” faţă de cel de săptămâna trecută.

Rachetele hipersonică zboară cu o viteză Mach 5 sau mai mare şi îşi pot schimba traiectoria în zbor, ceea ce le face mai dificil de detectat şiinterceptat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.