Coreea de Nord a anunţat, duminică dimineaţă, că a efectuat un nou test pentru dezvoltarea unui satelit de recunoaştere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testul a fost efectuat sâmbătă, a declarat agenţia de presă oficială din Coreea de Nord KCNA într-un mesaj de două paragrafe, publicat cu câteva zile înainte de alegerile prezidenţiale din Coreea de Sud.

Armata sud-coreeană a anunţat deja sâmbătă că crede că noul test este o nouă lansare de rachete balistice de către Nord, cea mai recentă dintr-o serie de lansări din acest an. "Autoritatea Naţională pentru Dezvoltare Aerospaţială (NADA) din RPDC (Republica Populară Democrată Coreea, numele oficial al Coreei de Nord) şi Academia de Ştiinţe a Apărării au efectuat sâmbătă un alt test important cu scopul de a dezvolta un satelit de recunoaştere”, a scris KCNA în mesajul de duminică.

"Prin acest test, NADA a confirmat fiabilitatea sistemului de transmisie şi recepţie a datelor satelitului, precum şi a sistemului său de comandă şi a diferitelor sisteme de control la sol”, potrivit KCNA.

Rachete hipersonice, dispozitive balistice cu rază medie de acţiune, Phenianul a testat o serie de arme în ianuarie şi a lansat săptămâna trecută ceea ce regimul a numit o componentă a unui "satelit de recunoaştere", în timp ce Seulul a vorbit la rândul său despre o nouă lansare de rachete balistice.

În ciuda sancţiunilor internaţionale dure care i-au fost impuse pentru programul său nuclear, Phenianul a respins ofertele SUA pentru discuţii de când discuţiile au eşuat în 2019 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021).

În loc să se bazeze pe diplomaţie, Coreea de Nord a intensificat modernizarea militară şi a avertizat în ianuarie că ar putea ridica moratoriul autoimpus privind rachetele cu rază lungă de acţiune şi testarea armelor nucleare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.