Coreea de Nord a avertizat joi că răbdarea sa are limite şi că ar putea reveni asupra măsurilor de încredere pe care le-a luat cu privire la Statele Unite, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul unor eforturi în vederea favorizării dialogului cu Statele Unite, care s-au tradus în trei întâlniri între dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, Coreea de Nord a încetat să mai testeze armament nuclear şi rachete balistice intercontinentale.

Ministerul de Externe ameninţă, într-un comunicat publicat joi de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA; că această reţinere ar putea să nu mai dureze.

”Răbdarea noatră are limite şi nu există nicio lege care să arate că toate lucrurile de la care ne-am abţinut până acum vor continua pe termen nedefinit”, declară un purtător de cuvânt al ministerului, citat în acest comunicat.

Purtătorul de cuvânt acuză Consiliul de Securitate al ONU de faptul că s-a sesizat în mod neaşteptat asupra unor probleme legate de apărarea Coreei de Nord, în urma îndemnului de marţi al unui număr de cinci state europene membre ale Consilului - Germania, Regatul Unit, Franţa, Belgia şi Polonia - adresat Phenianului ”să ia măsuri concrete” în vederea abandonării totale şi ireversibile a programelor nuclear şi balistic.

”Acest lucru (...) ne îndeamnă să reconsiderăm măsurile preventive hotărâtoare pe care le-am luat în vederea stabilirii încrederii cu Statele Unite”, afirmă purtătorul de cuvânt, fără să prrcizeze care sunt aceste măsuri.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.