Coreea de Nord a acuzat SUA că au folosit tactici „specifice gangsterilor” pentru a obţine dezarmarea nucleară, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un comunicat redactat de un oficial neidentificat al Ministerului de Externe nord-coreean, publicat de agenţia de stat KCNA, este precizat că atitudinea americanilor este „foarte îngrijorătoare” şi că ei au fost împotriva spiritului de la summit-ul din Singapore prin faptul că au pus presiune unilaterală pe nord-coreeni pentru a-şi abandona armele nucleare.

„Am anticipat că Statele Unite vor veni cu o idee constructivă, gândindu-ne vom primi ceva la schimb”, se arată în comunicat, adăugându-se că „determinarea pentru dezarmare nucleară s-ar putea să scadă”.

„SUA greşesc dacă vor considera că Nordul va fi forţat să accepte aceste cereri de tip gangster”, este precizat în comunicat.

Aceste afirmaţii vin în contrast cu declaraţiile lui Mike Pompeo, care a declarat că au fost făcute progrese în discuţiile sale cu oficialii nord-coreeni.

Vorbind în faţa reporterilor după o zi şi jumătate de discuţii la Phenian, Pompeo a afirmat că cele două părţi au căzut de acord să organizeze noi discuţii pe 12 iulie privind repatrierea rămăşiţelor americanilor ucişi în Războiul Coreean şi au discutat despre „modalităţile” de a distruge o facilitate pentru testarea motoarelor de rachete.

Pompeo a adăugat că a „petrecut mult timp” discutând despre o cronologie a dezarmării nucleare.

„Cred că am făcut progrese privind fiecare element al discuţiilor noastre”, a precizat el, adăugând că „în alte locuri mai este de muncit”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.