Coreea de Nord a sistat brusc importurile de echipamente din China de prevenire şi menţinere sub control a COVID-19 în luna mai, au arătat datele de la Beijing, în contextul în care Phenianul a cumpărat măşti şi ventilatoare de la vecinul său în lunile precedente, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazurile zilnice de febră din Coreea de Nord au început să scadă de la mijlocul lunii mai, când Phenianul a anunţat că luptă împotriva unui focar de coronavirus, după cum a relatat agenţia de presă KCNA. Cu toate acestea, Coreea de Nord nu a dezvăluit câte dintre aceste cazuri au fost testate pozitiv pentru COVID-19.

Coreea de Nord nu a importat din China măşti, termometre, mănuşi de cauciuc, ventilatoare sau vaccinuri în luna mai, potrivit datelor publicate luni de autoritatea vamală chineză.

În lunile ianuarie-aprilie, peste 10,6 milioane de măşti au fost importate din China, aproximativ 95.000 de termometre şi 1.000 de ventilatoare non-invazive.

Coreea de Sud şi Statele Unite s-au oferit să acorde ajutor, inclusiv vaccinuri, dar Phenianul nu a răspuns.

Întrucât Coreea de Nord nu a confirmat niciodată numărul persoanelor testate pozitiv pentru COVID, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat în iunie că estimează că situaţia este pe un curs descendent.

În general, exporturile Chinei către Coreea de Nord au scăzut cu 85,2%, până la 14,51 milioane de dolari în mai, de la 98,1 milioane de dolari în aprilie.

Cele mai importante articole de export au fost soia, zahărul granulat, făina de soia şi făina de grâu.

Coreea de Nord a cumpărat boabe de soia în valoare de 2,97 milioane de dolari, zahăr granulat de 2,64 milioane de dolari, făină de soia 1,49 milioane de dolari şi făină de grâu 846.598 de dolari în mai, arată datele autorităţii vamale chineze.

Ministerul chinez de Externe a confirmat pe 29 aprilie că Beijingul a suspendat serviciile transfrontaliere de trenuri de marfă cu Phenianul în urma identificării a cazurilor pozitive de COVID-19 în oraşul de la graniţa dintre cele două ţări, Dandong.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.