Coreea de Nord a lansat luni în mare, în largul coastei sale estice, ceea ce pare a fi rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, a anunţat armata sud-coreeană, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit postului japonez NHK, rachetele au aterizat în afara zonei maritime exclusive a Japoniei.

Armata sud-coreeană a precizat că rachetele, lansate de la un punct din apropierea capitalei nord-coreene Phenian, au zburat aproximativ 300 km înainte de a ajunge în mare.

Tirul a avut loc în momentul în care şeful Statului Major al armatei sud-coreene, amiralul Kim Myung-soo, îl primea pe şeful Comandamentului Spaţial al SUA, generalul Stephen Whiting, pentru a discuta despre programul nord-coreean de dezvoltare a sateliţilor de spionaj şi despre creşterea cooperării dintre Phenian şi Moscova în acest domeniu.

În ultimii ani, Coreea de Nord şi-a intensificat testele cu rachete, încălcând sancţiunile internaţionale care vizează programul său balistic, dar cu sprijinul tacit sau chiar activ al aliaţilor săi chinezi şi ruşi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.