Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră în largul coastei sale vestice, sâmbătă, potrivit armatei sud-coreene, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un număr nespecificat de rachete de croazieră au fost lansate în jurul orei 04:00 (19:00 GMT) în direcţia Mării Galbene, a precizat sâmbătă într-un comunicat Statul Major Întrunit (JCS), adăugând că specificaţiile rachetelor sunt în curs de evaluare. „Am intensificat supravegherea şi monitorizarea şi menţinem o stare de pregătire maximă în strânsă coordonare cu Statele Unite”, a precizat JCS.

Aceste tiruri au loc la trei zile după ce Phenianul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, în cadrul unei „simulări de atac nuclear tactic”, ca răspuns la exerciţiile militare anuale comune Ulchi Freedom Shield, desfăşurate între Statele Unite şi Coreea de Sud, care continuă să înfurie ţara izolată.

Phenianul consideră aceste exerciţii ca fiind o repetiţie pentru o invazie a teritoriului său, în timp ce cei doi aliaţi susţin că acestea au un caracter defensiv.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.