Jeremy Corbyn a declarat duminică după-amiază că există posibilitatea organizării unor noi alegeri anticipate până la finele acestui an sau în prima parte a anului 2018, după ce nicio formaţiune nu a reuşit să câştige o majoritate în alegerile generale din Marea Britanie. Între timp, premierul conservator încearcă să rămână la putere prin negocierea unei coaliţii controversate cu unioniştii nord-irlandezi de la DUP, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este posibil să avem un nou scrutin la finele acestui an sau în prima parte a anului viitor, iar acest lucru ar putea să fie bun pentru că nu putem continua într-o perioadă de mare instabilitate. Noi avem un program, avem sprijin şi suntem pregătiţi să luptăm într-o nouă campanie electorală”, a declarat liderul laburist într-un inteviu pentru BBC.

De asemenea, acesta a precizat că are în continuare şanse pentru a deveni premier şi va încerca să blocheze ”până la capăt” formarea unui nou executiv conservator în Marea Britanie.

”Încă mai pot să fiu prim-ministru. Asta este în continuare pe masă. Absolut!”, a precizat Jeremy Corbyn într-un interviu pentru Sunday Mirror.

Corbyn a explicat că există o posibilitate de a bloca discursul reginei Elisabeta a II-a, iar laburiştii sunt pregătiţi să încerce ”până la capăt” pentru a opri rămânerea la putere a premierului May.

Conservatorii au nevoie de opt parlamentari pentru a-şi asigura o majoritate de lucru în Camera Comunelor, în vreme ce unioniştii nord-irlandezi au câştigat zece poziţii în alegerile anticipate convocate de Theresa May tocmai pentru a consolida o majoritate existentă a conservatorilor înainte de negocierile pentru Brexit.

Laburiştii au dus o campanie electorală remarcabilă, atât prin organizarea de mitinguri electorale, cât şi prin lansarea unor eforturi extraordinare pe reţelele sociale de a-i scoate pe tineri la urne în ziua alegerilor generale din Marea Britanie.

De asemenea, laburiştii au propus o platformă cu adevărat progresistă şi au obţinut cea mai creştere în voturi într-o perioadă de doi ani, deşi analiştii nu-i dădeau mari şanse lui Jeremy Corbyn, un veteran al politicii britanice, cunoscut pentru politicile socialiste şi urât de membrii moderaţi ai Partidului Laburist.

În urma alegerilor anticipate, laburiştii au reuşit să obţină 262 de parlamentari, câştigând în mai multe circumscripţii tradiţional conservatoare, cum este Kensington.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.