Liderul Partidului Laburist britanic Jeremy Corbyn anunţă vineri, într-o scrisoare adresată premierului conservator Theresa May, eşecul negocierilor purtate de formaţiunea sa cu Guvernul vizând o ieşire din impasul Brexitului şi că partidul său va vota împotriva acordului negociat de şefa Executivului cu Bruxellesul, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Discuţiile cu privire la Brexit au mers atât de departe cât a fost posibil”, îi scrie Jeremy Corbyn Theresei May într-o scrisoare.

BBC a dezvăluit anterior un eşec iminent al acestor negocieri lansate, în urmă cu o lună şi jumătate, după amânarea datei ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE) de la 29 martie până la 31 octombrie.

Liderul laburist justifică încetarea acestor negocieri prin decizia anunţată joi de către Theresa May de a stabili la începutul lui iunie calendarul alegerii unui nou lider al Partidului Conservator - iar astfel plecarea sa de la putere -, în urma unui al patrulea vot în Parlament în vederea unei ratificări a acordului Brexitului.

Hotărârea Partidului Conservator de a-şi alege un nou lider a făcut Guvernul ”şi mai instabil şi i-a subminat autoritatea”, apreciază Jeremy Corbyn.

Theresa May ”nu mai este în măsură să să ajungă la o soluţie de compromis”, conchide el.

Liderul laburist precizează că se va opune din nou ratificării ”acordului retragerii” atunci când acesta va fi suspus votului în Camera Comunelor, ceea ce guvernul intenţionează să facă, pentru moment, în săptămâna care începe la 3 iunie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.