Liderul laburiştilor a transmis joi noaptea mulţumiri alegătorilor care au votat pentru programul stângist şi pentru o viziune radicală a unei ţări ”mai corecte”, într-un mesaj postat pe Twitter. De asemenea, acesta a menţionat că laburiştii au schimbat în mai bine politica britanică printr-o campanie pozitivă, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa noastră a muncit mult la această campanie - din uşă în uşă şi până la social media - şi este minunat că am câştigat atâta sprijin în întreaga ţară. Oricare vor fi rezultatele finale, campania noastră a schimbat în mai bine politica”, a scris Corbyn.

Analiştii scriu deja că Jeremy Corbyn a reuşit prin această campanie să-şi păstreze poziţia la conducerea laburiştilor, după ce a transformat o serie de circumstanţe extrem de nefavorabile într-un succes ce ar putea să ducă la prăbuşirea majorităţii conservatoare a lui May.

Primele exit-poll-uri sugerează că laburiştii lui Jeremy Corbyn vor câştiga 266 de locuri în Camera Comunelor, prin comparaţie cu cele 229 deţinute înainte de dizolvarea legislativului de către May.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit sau chiar să formeze un nou executiv la Londra, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

De asemenea, aceste rezultate înseamnă că laburiştii ar putea să încerce formarea unei coaliţii de guvernare alături de liberal-democraţi, care deja s-au retras din mai multe circumscripţii pentru a întări poziţia stângii - şi naţionaliştii scoţieni, care se opun ieşirii din UE şi vor să câştige independenţa Scoţiei.

Însă, liberalii democraţi de seamă au respins până în acest moment ideea participării la o coaliţie de guvernare, deşi au precizat că este extrem de important să oprească un nou guvern al Partidului Conservator.

Potrivit exit-poll-urilor, naţionaliştii scoţieni au pierdut 22 de parlamentari, dar reprezintă în continuarea o forţă importantă pentru sprijinirea unui guvern într-un legislativ extrem de divizat precum ar putea să rezulte din aceste alegeri anticipate.

Premierul scoţian s-a arătat deschisă să susţină un guvern condus mai degrabă de Jeremy Corbyn.

Exit-poll-urile nu sunt întotdeauna corecte şi trebuie să amintim eşecul uriaş al acestora în timpul referendumului privind poziţia Marii Britanii în UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.