Jurnaliştii Le Parisien au dezvăluit că Marie şi Charles Fillon au virat o parte importantă din salariile primite ca asistenţi parlamentari în conturile bancare deschise de cuplul Francois-Penelope, cei doi fiind vizaţi de o anchetă pentru deturnare de fonduri publice în mijlocul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din Franţa, relatează Politico.eu

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marie Fillon a recunoscut în timpul audierilor că a virat în jur de 70% din veniturile primite ca asistent parlamentar într-un cont bancar comun, care este deţinut de către Francois şi Penelope Fillon.

Însă, fiica prezidenţiabilului francez a explicat că banii viraţi au reprezentat o rambursare pentru nunta ei din 2006.

Charles Fillon a virat în schimb 30% din veniturile primite, iar avocaţii familiei au explicat că este vorba de o plată pentru chiria şi banii de cheltuială pe care i-a primit de la prezidenţiabilul Les Republicans.

Francois Fillon a condus până în acest moment o campanie prezidenţiabilă zguduită de acuzaţii grave cu privire la angajarea ficitivă a soţiei sale drept colaborator la o revistă literară şi asistent parlamentar la Senat.

Însă, prezidenţiabilul dreptei franceze a denunţat un adevărat ”asasinat politic”.

Acesta este acuzat că şi-a plătit cu până la 900.000 de euro soţia, însă aceasta nu a muncit niciodată, iar aceste angajări fictive ar putea să se extindă şi la nivelul celor doi copii ai săi.

Anterior, procurorii au declarat că vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil în sondajele de opinie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Francois Fillon a dezminţit toate acuzaţiile care i se aduc cu privire la angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope.

Jurnaliştii francezi au susţinut începând cu luna ianuarie că fostul prim-ministru conservator şi-a plătit soţia cu mii de euro pentru a lucra ca asistentă parlamentară şi colaboratoare la o revistă literară, însă toate angajările aceteia sunt fictive.

Penelope Fillon ar fi primit peste 900.000 de euro ca urmare a celor două angajări fictive. Iniţial, suma vehiculată era de 500.000 de euro.

Penelope Fillon, care a revendicat întotdeauna o distanţă şi o discreţie faţă de cariera politică a soţului ei, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon, iar apoi ca supleant în Adunarea Naţională, iar timp de 20 de luni la ”La Revue des deux mondes”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.