Conturile de Twitter care au fost suspendate nu vor fi restabilite timp de ”câteva săptămâni”, a declarat Elon Musk, noul proprietar al companiei, un anunţ important care vine cu câteva zile înainte de alegerile intermediare din Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Twitter nu va permite niciunui utilizator care a fost îndepărtat de pe platformă din cauza încălcării regulilor acesteia să utilizeze din nou aplicaţia până când nu vom avea un proces clar pentru a permite acest lucru, care va dura cel puţin câteva săptămâni”, a scris Musk pe Twitter.

El a reiterat planul său de a forma un Consiliu de moderare a conţinutului, format din ”reprezentanţi cu opinii foarte diferite”, care va include comunitatea pentru drepturile civile şi grupuri care se ocupă de violenţa motivată de ură.

Anunţul lui Elon Musk sugerează că fostul preşedinte american Donald Trump nu va reveni pe Twitter până la alegerile intermediare din Statele Unite, care vor avea loc marţea viitoare.

Donald Trump a fost înlăturat de pe platformă la scurt timp după ce Capitoliul a fost luat cu asalt în ianuarie 2021, fiind acuzat că şi-a îndemnat susţinătorii să recurgă la violenţă.

Fostul preşedinte republican a susţinut că nu se va întoarce niciodată pe Twitter după ce şi-a lansat propria reţea de socializare, Truth Social. Mulţi cred, însă, că Trump ar rezista cu greu îndemnului de a reveni pe Twitter, unde avea peste 80 de milioane de urmăritori.

Întrebat despre această suspendare definitivă, Elon Musk a afirmat în luna mai că este o ”decizie extrem de proastă din punct de vedere moral şi nebunească”.

Mai multe organizaţii şi personalităţi sunt îngrijorate de o relaxare a politicii de moderare a conţinutului după ce Twitter a fost achiziţionată de Elon Musk.

În total, aproximatv 50 de asociaţii care luptă pentru apărarea democraţiei şi împotriva dezinformării au trimis o scrisoare deschisă celor mai mari 20 de agenţi de publicitate pe Twitter, avertizându-i că promisiunile lui Elon Musk faţă de o platformă care va rămâne ”prietenoasă şi primitoare faţă de toată lumea”, nu reflectă cu exactitate planurile sale pentru Twitter.

Elon Musk a precizat într-un tweet, în noaptea dinspre marţi spre miercuri, că a discutat cu mai mulţi lideri ai asociaţiilor pentru drepturile minorităţilor despre ”cum va continua Twitter să lupte împotriva urii şi hărţuirii şi să aplice regulile sale privind «icorectitudinea alegerilor»”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.