Reţeaua socială X, fostul Twitter, a restabilit marţi contul Iuliei Navalnaia pe care îl suspendase timp de aproape o oră, informează SkyNews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma deţinută de Elon Musk a explicat că mecanismul de apărare în privinţa conţinutului a "semnalat din greşeală" contul văduvei lui Aleksei Navalânîi.

Într-un comunicat, reţeaua socială a precizat că "a anulat suspendarea contului imediat ce a luat cunoştinţă de eroare".

"Mecanismul de apărare al platformei noastre împotriva manipulării şi a spam-ului marcat din greşeală contul yulia_navalnaya ca încălcând regulile noastre. Am anulat suspendarea contului imediat ce am luat cunoştinţă de eroare şi vom actualiza sistemul de apărare", a promis X.

Astfel, contul pe X al Iuliei Navalnaia a fost deblocat la mai puţin de o oră după ce a fost suspendat.

Iulia Navalnaia publicase luni pe X o înregistrare în care îl acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin de faptul că l-a ”ucis” pe Aleksei Navalnîi şi anunţa că va prelua lupta politică a soţului ei, declaraţii care au fost tratate cu cinism de Kremlin. ”Având în vedere că Iulia Navalania a devenit văduvă în urmă cu câteva zile, nu voi comenta”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

Iulia Navalnîi a scris marţi că ”nu îi pasă” de comentariile Kremlinului.

După suspendarea contului pe X, cchipa Iuliei Navalnaia i-a cerut explicaţii lui Elon Musk, proprietarul platformei.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.