Poliţia metropolitană londoneză a fost ţinta unui atac cibernetic, noaptea trecută, conturile Scotland Yard de Twitter şi email fiind piratate şi prin intermediul acestora fiind trimise mesaje ciudate sau injurioase, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“FUCK THE POLICE” a fost mesajul dintr-un mail transmis noaptea de pe adresa serviciului de presă a Scotland Yard.

De pe adresa respectivă de mail au fost trimise mai multe mesaje, unele cu sens, altele de neînţeles.

Pe contul de Twitter al poliţiei metropolitane, care are 1,22 milioane de abonaţi, s-a putut citi un apel pentru eliberarea lui Digga D, un rapper în vârstă de 19 ani încarcerat anul trecut alături de alte patru persoane pentru că a încercat să atace o bandă rivală cu bâte de baseball şi cu macete.

Mesajele postate pe Twitter după piratarea contului au fost şterse ulterior.

Scotland Yard a anunţat că atacul cibernetic pare să fi vizat doar un serviciu extern care gestionează mijloacele de comunicare. Poliţia metropolitană foloseşte platforma MyNewsDesk pentru publicarea de conţinut şi a comunicatelor de presă.

“În acest moment, credem că singura problemă de securitate este legată de accesul la contul nostru My NewsDesk”, a menţionat poliţia londoneză, precizând că propria structură informatică nu a fost piratată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.