Consulatul General al României la Torino spune că nu a fost notificat în legătură cu existenţa unor cetăţeni români printre victimele prăbuşirii unui pod la Genova şi nici nu a primit solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Consulatul General al României la Torino urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de prăbuşirea unui pod rutier în oraşul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident", anunţă MAE.
 
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134.
 
Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competenţelor legale.

O porţiune a unui viaduct de pe autostrada A10 s-a surpat marţi, la Genova, au anunţat pompierii, care cred că au căzut maşini în gol, relatează AFP.

Prime imagini difuzate de pompieri surprind viaductul în ceaţă, din care lipsesc câteva zeci de metri, într-o zonă care pare mai degrabă industrială.

Potrivit pompierilor, Podul Morandi s-a surpat către ora locală 12.00 (13.00, ora României).

”Echipe de pompieri sunt angajate în număr (mare), echipe de căutare şi cu câini sunt aşteptate”, au anunţat ei pe Twitter.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.