Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite şi-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la decizia conducătorilor talibani din Afganistan de a interzice fetelor accesul la învăţământul liceal şi a cerut să redeschidă fără întârziere şcolile pentru eleve, conform unui comunicat al Organizaţiei Naţiunilor Unite publicat duminică, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Membrii Consiliului de Securitate (...) au reafirmat dreptul la educaţie pentru toţi afganii, inclusiv pentru fete”, se arată în comunicatul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Săptămâna trecută, talibanii au revocat decizia ca fetele afgane de liceu să poată merge la şcoală şi au spus că instituţiile vor rămâne închise până când va fi elaborat un plan în conformitate cu legea islamică pentru redeschiderea acestora.

În urma acestei decizii, Statele Unite au anulat brusc întâlnirile care urmau să aibă loc cu talibanii la Doha şi care ar fi abordat subiectele economice cheie, au declarat, vineri, oficiali americani.

Consiliul de Securitate i-a solicitat lui Deborah Lyons, Reprezentantul Special al ONU pentru Afganistan, să colaboreze cu autorităţile afgane competente şi cu părţile interesate în această chestiune şi să prezinte progresele înregistrate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.