Şapte dintre cele opt ţări membre ale Consiliului Arcticii, a cărui preşedinţie rotativă este deţinută în prezent de către Rusia, au anunţat joi că nu participă la reuniunile acestuia, care se desfăşoară în mod normal pe teritoriul rus, în urma invaziei ruse a Ucrainei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suedia, Danemarca, Finlanda, Islanda, Canada, Norvegia  şi Statele Unite au anunţat că ”reprezentanţii lor nu se vor duce în Rusia la reuniuni ale Consiliului Arcticii”, dn cauza ”încălcării flagrante” de către Moscova a principiilor ”suveranităţii şi integritării teritoriale” ale unei ţări.

”Statele noastre îşi suspendă temporar particoparea la toate reuniunile Comnsilului şi instanţelor acestuia”, anunţă cele şapte ţări într-un comunicat comun.

Ele condamnă ”invazia neprovocată a Ucrainei” de către Rusia.

Consiliul Articii este un forum interguvernamental care îşi consacră lucrările unor probleme ale regiunii arctice, de la protecţia mediului şi dezvoltarea durabilă la situaţia populaţiilor autohtone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.