Anchetatorii americani au lansat o investigaţie cu privire la o serie de discuţii telefonice purtate la finele lunii decembrie de consilierul de securitate al preşedintelui Donald Trump, Michael T. Flynn, cu ambasadorul rus de la Washington. Aceste discuţii trezesc îngrijorarea comunităţii de informaţii, tocmai pentru că au avut loc în preajma implementării ultimelor sancţiuni împotriva Rusiei, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că investigaţia împotriva consilierului de securitate face parte dintr-o anchetă mai largă a comunităţii de informaţii şi a autorităţilor americane cu privire la activităţile demarate de Rusia în Statele Unite.

Aceste discuţii telefonice au fost înregistrate în timpul unor operaţiuni de monitorizare a diplomaţilor ruşi staţionaţi în SUA.

Până în acest moment nu există indicii cu privire la comiterea unor fapte ilegale.

Agenţii FBI au informat deja membrii ai echipei fostului preşedinte Barack Obama cu privire la discuţiile lui Fylnn cu ambasadorul Rusiei. Respectiva informare a avut loc înainte de învestirea lui Donald Trump la Casa Albă.

Michael T. Flynn a discutat inclusiv pe 29 decembrie cu ambasadorul Serghei Kisliak, aceeaşi zi în care administraţia Obama a anunţat sancţiuni împotriva Moscovei şi a decis expulzarea a 35 de ruşi de pe teritoriul Statelor Unite.

Echipa Trump a explicat că cei doi nu au discutat despre sancţiunile impuse împotriva Rusiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.