Formaţiunile conservatoare au ajuns la un consens luni dimineaţă ca să o nominalizeze pe Angela Mekel pentru un al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Decizia a fost susţinută inclusiv de aliaţii bavarezi, nemulţumiţi de politica porţilor deschise şi de lipsa unor măsuri dure pentru combaterea crizei migranţilor - factori care au dus la prăbuşirea popularităţii cancelarului german, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii Uniunii Creştin Sociale (CSU) - aliata bavareză a Uniunii Creştin Democrate (CDU) - au criticat-o adeseori pe Angela Merkel pentru că a permis în ultimii doi ani intrarea a peste un milion de refugiaţi şi migranţi în Germania.

Reprezentanţii CSU şi CDU s-au întâlnit la Munchen pentru a discuta o strategie viabilă pentru a obţine victoria în faţa social-democraţilor lui Schulz. Însă, această strategie va fi prezentată abia luni după-amiază de Angela Merkel şi Horst Seehofer.

SPD l-a nominalizat pentru poziţia de cancelar al Germaniei pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz. Ultimele sondaje arată că Schulz se bucură de aceeaşi popularitate ca Angela Merkel, care a rămas timp de mulţi ani o figură de neegalt în politica din Germania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.