Jurnaliştii BBC susţin că unioniştii nord-irlandezi şi conservatorii britanici vor anunţa în câteva ore semnarea unui acord bazat pe ”încredere şi livrare de voturi” pentru susţinerea Guvernului May, în urma unei vizite a liderului DUP pe Downing Street.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul May vrea să câştige susţinerea celor zece parlamentari unionişti, după ce a pierdut majoritatea în urma alegerilor anticipate, convocate tocmai pentru a-şi întări mandatul înainte de începerea negocierilor pentru Brexit.

Unioniştii şi conservatorii au început negocierile imediat după alegerile anticipate, dar până acum nu s-a semnat nicio înţelegere, în special din preţului ridicat fixat de către DUP.

Anterior, un lider al unioniştilor nord-irlandezi a anunţat semnarea unui acord pentru susţinerea unui guvern minoritar al conservatorilor lui May.

”Cred că suntem aproape să încheiem un acord potrivit cu Partidul Conservator, pentru a susţine un guvern minoritar pe baza încrederii şi a livrării de voturi”, a scris Arlene Foster într-un op-ed pentru Belfast Telegraph.

De asemenea, aceasta şi-a exprimat speranţa că un acord de guvernare cu conservatorii britanici va duce la detensionarea situaţiei de la Stormont.

”Sper foarte mult că vom putea finaliza săptămâna aceasta două acorduri”, a precizat liderul unioniştilor nord-irlandezi, care vrea să semneze un nou acord de împărţire a puterii cu Sinn Fein.

Premierul May a suferit o înfrângere grea în urma alegerilor anticipate de acum două săptămâni, în care şi-a pierdut majoritatea din Camera Comunelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.