Noua conducătoare a conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită ”AKK”, a apreciat miercuri că Partidul Fidesz al premierului ungar Viktor Orban ar putea vfi exclus ”temporar” din Partidul Popular European (PPE), principala formaţiune politică în Parlamentul European (PE), relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până când Fidesz nu restabileşte încrederea complet, nu va putea să existe o adeziune normală şi completă”, a declarat pentru Reuters Kramp-Karrenbauer, înaintea dezbaterii acestei probleme într-o reuniune PPE.

O ”suspendare” a Fidesz din PPE ar putea fi o opţiune, a spus ea.

Preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker a declarat miercuri, la postul germand e radio Deutschlandfunk că a sfătuit PPE să excludă atât Fideszul, cât şi pe Viktor Orban.

Europenii îi reproşează lui Orban atacuri recurente vizând instituţii de la Bruxelles.

Premierul ungar şi-a lansat campania în vederea alegerilor europene înţesând străzile Budapestei cu afişe prin care îi acuză pe Jean-Claude Juncker şi pe miliardarul american evreu de origine ungară George Sosors de faptul că ar complota cu scopul de a atrage şi mai mulţi imigranţi musulmani în Europa.

În urma unor presiuni din partea conservatorilor europeni, Orban le-a prezentat scuze în scris, săptămâna trecută, partenerilor săi din PPE, apreciind că o excludere a Fidesz nu este o soluţie bună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.