Conservatorii nu au reuşit să câştige de la laburişti cirscumscripţia Darlington din nord-estul Angliei, unde cei mai mulţi alegători au susţinut anul trecut ieşirea Marii Britanii din UE şi unde dreapta spera să-i convingă pe foştii votanţi UKIP. Această circumscripţie era considerată esenţială de analişti pentru a prezice o majoritate absolută pentru conservatori în Parlament, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conservatorii se bazau să strângă voturi în cirscumscripţii care au votat pentru ieşirea din blocul comunitar, dar Darlington pare că a distrus această speranţă a premierului May.

Autorităţile electorale au terminat numărătoarea voturilor în 57 de cirscumscripţii electorale din Marea Britanie, iar laburiştii au obţinut până în acest moment 30 de parlamentari, iar alte 21 locuri au revenit conservatorilor Theresei May.

Laburiştii au cele mai multe şanse să reprezintă o opoziţie puternică în timpul negocierilor de Brexit sau chiar să formeze un nou executiv la Londra, având în vedere că-şi doresc rămânerea pe piaţa unică europeană a Regatului Unit.

De asemenea, aceste rezultate înseamnă că laburiştii ar putea să încerce formarea unei coaliţii de guvernare alături de liberal-democraţi, care deja s-au retras din mai multe circumscripţii pentru a întări poziţia stângii - şi naţionaliştii scoţieni, care se opun ieşirii din UE şi vor să câştige independenţa Scoţiei.

Exit-poll-urile nu sunt întotdeauna corecte şi trebuie să amintim eşecul uriaş al acestora în timpul referendumului privind poziţia Marii Britanii în UE.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.