Congresmenii au extins marţi seară investigaţia cu privire la implicarea ruşilor în alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi presupusele legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Kremlinului, tocmai pentru a-l viza pe avocatul personal al preşedintelui de la Washington, Michael Cohen, transmite ABC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cohen a declarat că congresmenii din Camera Reprezentanţilor şi Senat i-au cerut să ”ofere informaţii şi o mărturie” cu privire la contactele sale care au legături cu guvernul de la Moscova.

Însă, avocatul personal al preşedintelui american a respins solicitarea venită din partea Congresului Statelor Unite.

”Am refuzat invitaţia de a participa, întrucât cererea a fost formulată prost, prea general şi nu eram capabil să ofer un răspuns”, a declarat Michael Cohen.

După ce acesta a respins solicitarea de cooperare, senatorii au votat în mod unanim pentru a le permite co-preşedinţilor Comisiei de Informaţii - republicanul Richard Burr şi democratul Mark Warner - să emită citaţii atunci când este nevoie pentru a continua investigaţia cu privire la Rusia.

Cohen nu este primul asociat al miliardarului republican care refuză să coopereze la investigaţia congresmenilor, fostul consilier pentru securitate naţională fiind chiar citat de către Comisia de Informaţii din Senat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.