Liderii Comisiilor de Informaţii din Senat şi Camera Reprezentanţilor au lansat vineri noaptea mai multe solicitări pentru a avea acces la rapoartele întocmite de James Comey în urma discuţiilor purtate cu preşedintele Trump, precum şi la toate înregistrările făcute de angajaţii de la Casa Albă - inclusiv la înregistrările audio folosite anterior de miliardarul american pentru a-l ameninţa pe fostul director al FBI, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Republicanul Michael Conaway şi democratul Adam Schiff au trimis o solicitare din partea Camerei Reprezentanţilor pentru a avea acces la copii ale rapoartelor întocmite de Comey. 

De asemenea, aceştia au trimis o solicitare separată către consilierul prezidenţial Don McGahn pentru orice înregistrare realizată de Casa Albă cu privire la întâlnirile repetate dintre directorul demis al Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi preşedindetele Statelor Unite.

Comisia de Informaţii a Senatului a trimis în schimb o solicitare pentru profesul Daniel Richman de la Columbia University, care a primit rapoartele întocmite de Comey pentru a le înainta jurnaliştilor de la New York Times.

Richman a confirmat în urmă cu două zile că el este vechiul prieten care a discutat despre rapoarte cu reprezentanţii presei din Statele Unite.

”Vom vorbi luni despre această problemă”, a declarat o sursă din Senat. 

De asemenea, sursa a confirmat că Richman a păstrat legătura cu Comisia de Informaţii a Senatului prin intermediul procurorului special Robert Mueller, care se ocupă cu investigarea amestecării ruşilor în alegerile prezidenţiale şi a presupuselor legături dintre asociaţii campaniei Trump şi agenţii Moscovei.

James Comey a depus în urmă cu două zile mărturie în Comisia de Informaţii, unde l-a acuzat în repetate rânduri şi ”sub jurământ” pe preşedintele american că minte cu privire la întâlnirea de la Casa Albă.

De asemenea, directorul demis al agenţiei FBI a mărturisit că Donald Trump i-a cerut în privat să renunţa la investigaţia care-l vizează pe fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn.

Comey şi-a exprimat speranţa că există înregistrări ale acestor discuţii la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.