Republica Democrată Congo a anunţat joi că îl va expulza pe Bart Ouvry, Ambasadorul Uniunii Europene, ca răspuns la reînnoirea sancţiunilor UE împotriva oficialilor congolezi, inclusiv asupra candidatului coaliţiei aflate la guvernare în alegerile prezidenţiale, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia, anunţată de Ministerul de Externe după o întâlnire cu ambasadorii străini la Kinshasa, vine la doi ani după ce au fost impuse sancţiunile pentru prima dată şi cu trei zile înainte de alegeri.

Candidatul, Emmanuel Ramazani Shadary, a fost ministru de Interne în timpul reprimării violente a protestelor faţă de refuzul lui Kabila de a renunţa la putere atunci când cel de-al doilea mandat al lui a expirat, în decembrie 2016.

UE a impus sancţiuni lui Ramazani şi altor 15 politicieni pentru încălcarea drepturilor şi amestecul în procesul electoral

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.