Protestele faţă de moartea lui George Floyd au continuat duminică în mai multe oraşe americane. Au fost înregistrate noi confruntări violente între demonstranţi şi forţele de ordine şi numeroase arestări. Între protestatarii reţinuţi de poliţie s-a aflat şi fiica primarului oraşului New York.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În a şasea zi de proteste de la moartea lui Floyd, mii de oameni au sfidat interdicţiile impuse în criza sanitară. 

Mai multe incendii au fost pornite în Washington DC, inclusiv în apropiere de Casa Albă. După ora locală 23.00, un perimetru de câteva străzi era acoperit de fum gros, relatează The Guardian.

Donald Trump, care vineri noapte ar fi fost dus într-un buncăr special pentru a fi protejat, nu s-a adresat până acum naţiunii privind protestele, ci doar a publicat pe Twitter mesaje inflamatoare. 

În Minneapolis, mai mulţi oameni s-au adunat din nou pe strada unde Floyd a fost arestat şi ucis luni, devenită acum un memorial. Poliţia a îndepărtat protestatarii folosind forţa.

În New York, mii de oameni au manifestat din nou duminică şi, pentru o scurtă perioadă, podul Manhattan a fost închis. Protestatarii au aruncat cu gunoaie în poliţişti, iar aceştia au răspuns violent şi au făcut mai multe arestări.

Chiara de Blasio, fiica în vârstă de 25 de ani a primarului oraşului, a fost unul dintre cei arestaţi duminică seară.

Sindicatul poliţiei din New York a publicat într-un mesaj pe Twitter: „Cum poate NYPD să apere oraşul de anarhiştii revoltaţi când fiica aruncătoare de obiecte a primarului este unul dintre ei. Acum ştim de ce el interzice mobilizarea unităţilor călare şi nu lasă NYPD să îşi facă treaba”.

Mai mulţi jurnalişti au semnalat ulterior că Twitter a înlăturat mesajul Poliţiei.

În protestele care au avut loc în ţară poliţia a răspuns cu grenade şi spray-uri lacrimogene, gloanţe de cauciuc asupra demonstranţilor, dar şi jurnaliştilor. În Denver, poliţiştii au lovit în mod repetat un reporter de la Denver Post, deşi el le-a spus că este reprezentant al presei.

În districtul Los Angeles au fost anunţate restricţii de mobilitate pentru intervalul orar 18.00 - 06.00, având în vedere că mai multe proteste continuă în sudul Californiei. Numeroase localuri şi magazine au fost vandalizate în weekend.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.