Două persoane au suferit răni uşoare, iar aproximativ alte nouăzeci au fost arestate, joi, în confruntările din timpul unei demonstraţii desfăşurate în apropierea ambasadei Iranului la Oslo, a anunţat poliţia norvegiană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Câteva zeci de manifestanţi, unii înveliţi în steagul kurd, s-au adunat în faţa ambasadei Iranului din capitala norvegiană, ca reacţie la moartea unei tinere kurde în Iran şi la atacurile iraniene din Kurdistanul irakian.

Câteva persoane au încercat să pătrundă în perimetrul ambasadei. Actele violente - aruncarea de proiectile şi bătăile, potrivit imaginilor televizate - au avut loc în timpul mitingului, a precizat poliţia norvegiană pe Twitter.

”În acest stadiu, au fost observate răni minore la două persoane”, a mai menţionat poliţia.

Poliţia a subliniat că situaţia este ”sub control”.

Aproximativ 90 de persoane au fost arestate, a declarat un oficial de poliţie, Arild Jørundland, în timpul unei conferinţe la faţa locului. Identitatea instigatorilor nu a dezvăluită.

Sloganurile ”Femeie, viaţă, libertate” în limba kurdă au fost lansate de unii participanţi.

Manifestaţia are loc a doua zi după atacurile iraniene în Kurdistanul irakian, soldate cu cel puţin 13 morţi şi aproximativ 50 de răniţi. Aceste atentate au vizat grupuri armate ale opoziţiei kurde iraniene, care denunţă reprimarea demonstraţiilor din Republica Islamică.

Un val de proteste din care au rezultat zeci de morţi a zguduit Iranul de la decesul, pe 16 septembrie, Mahsei Amini, o tânără kurdă de 22 de ani, la câteva zile după ce a fost arestată de poliţia morală pentru încălcarea codului vestimentar strict pe care trebuie să îl respecte femeile din Republica Islamică, în special să poarte voalul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.