Mai mulţi hackeri au accesat comunicările diplomatice ale Uniunii Europene, descărcând mesaje private care arată îngrijorările privind administraţia Trump, cât de dificilă este gestionarea relaţiilor cu Rusia şi China şi riscul ca Iran să îşi reînceapă programul nuclear, a informat New York Times, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 1.100 de mesaje private au fost trimise către NY Times de către firma de securitate Area 1 după ce a fost descoperită scurgerea, a informat ziarul, adăugând că investigatorii Area 1 consideră că hackerii lucrează pentru Armata de Eliberare a Poporului Chinez.

Mesajele includ memorii ale conversaţiilor cu lideri din Arabia Saudită, Israel şi alte ţări care au fost distribuite în UE, conform raportului. În mesaje, diplomaţii europeni descriu o întâlnire dintre Trump şi preşedintele rus Vladimir Putin ca fiind „de succes, pentru Putin, cel puţin”.

Alte mesaje, redactate după o întâlnire de pe 16 iulie, reprezintă o analiză a discuţiilor dintre oficialii europeni şi preşedintele chinez Xi Jinping, care a comparat „intimidările” lui Trump asupra Beijingului cu „un meci de box fără reguli”. Mai multe mesaje, de pe 7 martie, arată cum Caroline Vicini, conducătoarea adjunctă a misiunii UE la Washington, recomandă ca diplomaţii privind comerţul ai blocului european să descrie SUA ca fiind „cel mai important partener” chiar dacă uneori UE nu este de acord cu preşedintele american, „în subiecte precum clima, comerţul sau acordul nuclear cu Iranul”. De asemenea, hackerii au infiltrat şi reţelele ONU dar şi ale mai multor ministere de afaceri de externe şi de finanţe la nivel global.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.