Compania naţională de căi ferate germană Deutsche Bahn (DB) a declarat că a oprit serviciile feroviare pe distanţe lungi în şapte din cele 16 landuri ale ţării, după ce uraganul Ylenia a lovit nordul Germaniei, joi, la primele ore ale dimineţii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Statele federale afectate sunt Saxonia Inferioară, Bremen, Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Pomerania Occidentală, Brandenburg şi Berlin. De asemenea, celelalte landuri au fost şi ele afectate, a anunţat Deutsche Bahn.
Serviciul Meteorologic German (DWD) a transmis într-o postare pe Twitter că a fost înregistrată o viteză a vântului de 152 de kilometri pe oră (94 mph) pe cel mai înalt vârf al lanţului muntos Harz din nordul Germaniei, la ora 00:00 GMT (ora 2:00 a României)
„Unele trenuri care circulă pe distanţe lungi încep şi termină călătoria mult înainte de landurile afectate”, a precizat compania într-un comunicat.
Unele landuri germane, inclusiv cel mai populat, Renania de Nord-Westfalia, au închis joi şcolile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.