Comisia Europeană (CE) propune o prelungre cu zece ani a suspendării costurilor cu ”roaming”-ul între statele membre UE - o măsură aflată în vigoare din 2017 şi care urmează să înceteze la sfârşitul lui 2022, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În afara acestei prelungiri, un regulament prezentat de către Bruxelles vizează să garanteze faptul că ”consumatrii vor beneficia de aceeaşi calitate şi viteză a conexiunii la reţeua telefoniei mobile în străinătate ca acasă, atunci când sunt disponibile reţele echivalente”, anunţă într-un comunicat Comisia.

Potrivit CE, 33% dintre europeni consideră că viteza Internetului pe mobil este inferioară celei din ţara lor de origine atunci când se află în străinătate.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Suprimarea cheltuielilor cu ”roaming”-ul - una dintre reformele cele mai concrete din ultimii ani în favoarea consumatorilor europeni - permite din iunie 2017 europenilor, pe o perioadă iniţială de cinci ani, să folosească tarifele mobile naţionale în întreaga Uniune fără suprataxă.

Potrivit CE, folosirea datelor mobile a crescut de 17 ori în vara lui 2019, faţă de vara lui 2016, înainte de suprimarea acestor costuri.

Această măsură constituie ”o piatră de temelie a pieţei unice, dovedită”, şi-a exprimat satisfacţia comisarul european de resort Thierry Breton, citatîn comunicat.

Ea priveşte toate cele 27 de state membre ale Uniunii, dar şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia - însă nu şi Regatul Unit, care a încetat definitiv să aplice reglementările europene de la 1 ianuarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.