Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen urmează să prezinte miercuri ”orientări” în vederea unei ieşiri coordonate din perioada de izolare impusă în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a hotărât să prezinte încă de săptămâna aceasta recomandări, în contextul în care două state membre ale Uniunii Europene (UE) - Austria şi Danemarca - au prezentat deja planuri în acest sens.

”Mâine (miercuri), Comisia va adopta orientări, viziunea sa cu privire la felul în care statele membre (UE) ar trebui să pună în aplicare, în mod coordonat, atunci când vine momentul, măsuri în vederea ieşirii din această perioadă de izolare şi, în mod general, a celorlalte măsuri adoptate în acest context”, a anunţat marţi un purtător de cuvânt CE, Eric Mamer.

”Noi credem că este important să prezentăm aceste propuneri acum, odată ce unele state membre (UE) încep deja să anunţe primii paşi în această direcţie în săptămânile viitoare şi considerăm că pare foarte important ca acest lucru să se facă în mod coordonat”, a subliniat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.